Een leuk leven hebben als je hoogsensitief bent

hoogsensitiefHooggevoelige mensen zijn net iets anders dan de rest van ons. En dat gevoel hebben ze ook. Ze voelen zich vaak niet begrepen, en kunnen minder goed tegen grote hoeveelheden mensen. Misschien ben jij ook hooggevoelig, maar weet je dit nog niet. Je hebt moeite met concentreren, en pikt veel spanningen op. In deze maatschappij is het voor hooggevoelige mensen heel lastig. De druk is hoog, en iedereen moet presteren.

Niet lekker in je vel zitten

Als jij HSP bent, kun je het gevoel krijgen dat je hier niet helemaal thuishoort. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een leven als ondernemer. Ze kunt je eigen ei kwijt, en bent dus eigen baas. Het brengt ook spanningen met zich mee, want je bent als hooggevoelige wel onderworpen aan zaken als uitstelgedrag. Het is voor mensen dus heel ingewikkeld om hier iets aan te doen. Leven met hooggevoeligheid is helemaal niets mis mee.

Rust + activiteit is erg belangrijk voor je

Het is voor HSP mensen belangrijk om momenten van rust, en beweging in de dag in te bouwen. Ze kunnen goed presteren en zijn heel creatief, maar er moet niet teveel druk op het werk komen te liggen. Dan komt er niets meer uit. Belangrijk is het dus om goed te eten, en ook rust te pakken. Ook beweging en buitenlucht is heel goed voor je. Pak daarom gewoon dagelijks een pauze, van minimaal een uurtje en ga lekker naar buiten. Even het hoofd leegmaken, dat zal je goed doen.