Helpt alternate day fasting bij gewichtsverlies? 

Je wilt graag afvallen en je hebt al verschillende methoden geprobeerd. Dan kom je alternate day fasting tegen, hierbij mag je de ene dag eten wat je wilt en de andere “vast”  je. Kan deze methode je helpen bij gewichtsverlies? 

Dieeten helpen meestal 

Allereerst is het belangrijk te weten dat eigenlijk elk dieet helpt bij het verliezen van gewicht, dat geldt dus ook voor alternate day fastingDoordat je beter let op je voeding en bijvoorbeeld meer beweegt zul je altijd afvallen. De vraag is alleen of dit ook op de lange termijn is vol te houden. Als je namelijk na een periode je oude gewoontes weer oppakt, zul je dus ook weer aankomen.  

Hoe werkt het? 

Doordat je bij alternate fasting de ene dag “ gewoon”  eet en de andere dag zo’n 250 kcal minder dan normaal, val je af. Voor veel mensen is dit voor een bepaalde periode prima in hun leven in te passen. En als je gezond eet en zorgt dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, is het een prima manier om gewicht te verliezen. De kunst is om deze levensstijl vast te houden en daar gaat het vaak mis. Want als die verjaardag nét op de dag valt dat je zou moeten vasten… wat doe je dan?  

Als je alternate day fasting wilt uitproberen om een paar kilo’s kwijt te raken, kan dit erg goed werken. Bedenk je daarnaast ook hoe je dit op de langere termijn wilt inpassen in je leven, zodat je het gewicht dat je bent kwijtgeraakt er ook af houdt.